catering jak počítat množství jídla
Publikováno: 4. 1. 2024

Nevíte, kolik jídla na vaši akci objednat? Připravili jsme pro vás krátký přehled pro inspiraci.

Coffee break / kávová přestávka 
15 - 30 min.
Gramáž 150 – 200 g/os.
Drobné občerstvení během krátké přestávky pracovní akce.

Obědový bufet
0,5 - 1 hod.
Gramáž 400 – 500 g/os.
Hlavním cílem je relativně rychle a efektivně zasytit hosty, aby se mohlo pokračovat v programu. Nabídka na bufetu bývá zúžená a podávají se spíše lehká jídla.

Recepce / Koktejl
1,5 – 2 hod.
Gramáž 220 – 250 g/os.
Akce je krátká a odehrává se vestoje. Podává se zúžený sortiment studených chuťovek. Hodí se například k prezentaci nového produktu.

Raut 2 – 3 hod.
Gramáž 500 – 600 g/os.
Pohoštění formou švédských stolů. Využívá se pouze menší počet stolků a židlí. Hlavním cílem je, aby se hosté procházeli a bavili se mezi sebou.

Banket 4 – 7 hod.
Gramáž 800 – 1200 g/os.
Významná událost s daným zasedacím pořádkem u stolu. Menu je servírované a má jasné pořadí chodů. Typickým příkladem je svatba.

P.S. Gramáže jsou pouze orientační.