office breakfast company benefit pro zaměstnance, firemní snídaně
Publikováno: 8. 4. 2024

Ať už v práci stravování zaměstnanců řešíte anebo ne, minimálně společné snídaně byste do balíčku firemních benefitů zahrnout měli.


- Podle posledního českého průzkumu JobsIndex, 3 ze 4 zaměstnanců za nejpodstatnější faktor spokojenosti v práci považují vztahy na pracovišti, tedy jak vycházejí se svými kolegy nebo jakou kolem sebe vnímají atmosféru.

- Převážná většina společností, které se v celosvětových výzkumech umisťují jako nejlepší společnosti, pro které pracovat, snídaně zdarma nabízejí.

- Když se zeptáte zaměstnanců, jaké firemní benefity jejich společnost nabízí, jídlo na pracovišti zdarma (pokud ho firma nabízí) zpravidla zmíní jako první nebo druhý v pořadí.

 

Vytěžte z firemních benefitů maximum.

Příspěvky na stravování, které svým zaměstnancům poskytuje 65 % zaměstnavatelů, lze využít i efektivněji. Tím, že část těchto prostředků nasměrujete na společné snídaně ve firmě, hodnotu tohoto benefitu mnohonásobně zvýšíte.

 

Co home office nedokáže.

Firemní snídaně nejsou jen o pohodlném doručení jídla do kanceláře - jsou o podpoře týmového ducha a pozitivním naladění na celý den. Nejen, že svým zaměstnancům dodají potřebnou energii, poskytnou jim vhodnou příležitost k posílení vazeb a vztahů, k oslavě úspěchů, vzájemné podpoře při řešení problémů či spontánnímu brainstormingu.

 

Francouzská business breakfast i v Praze.

A teď si představte, že pracovní den začínáte čerstvě upečenými řemeslnými croissanty. Slyšíte, jak křupou? Cítíte, jak se vám jejich máslová chuť rozplývá na jazyku? To je ve finále právě ta drobnost, která vašim snídaním dodá nádech elegance a zejména nevšednosti.

 

Pohodlné zásobování kanceláří.

Přinést chuť Paříže do vaší kanceláře nebylo nikdy jednodušší. Stačí pár kliknutí a Dark Kitchen vám přiveze čerstvě upečené francouzské pečivo až ke dveřím vaší kanceláře. Rozvoz jídla do firem zajišťuje 24 hodin denně, takže třeba i v 7 hodin ráno.



Investice do snídaně může být ve finále velice prozíravým manažerským rozhodnutím. Z pohledu firmy je to malé a finančně nenáročné gesto, které však může mít velký dopad na morálku a loajalitu zaměstnanců. Nepeněžní benefity jsou dnes právě ty, které hrají při udržení špičkových talentů zásadní roli.



Dejte zaměstnancům o jeden důvod navíc, proč se ráno těšit do práce!